Een nieuw kunstgebit is altijd een gevoelige zaak. De bedoeling van uw kunstgebit is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Niet alleen het gehele kauwproces wordt erdoor beïnvloed maar ook uw spraak, lichaamsgevoel en uiterlijk!

Ongeveer drie miljoen Nederlanders dragen een kunstgebit. Een kwart hiervan heeft er in meer of mindere mate problemen mee. Desalniettemin is de drempel om een nieuwe te laten maken of om naar verbetering te zoeken soms groot. De volgende vragen spelen vaak een belangrijke rol:” Is het wel nodig?”, “Verandert mijn uiterlijk dan?” “Zal het opvallen dat ik een kunstgebit draag?”. “Wordt het wel mooi?”. “Krijg ik pijn?”. “Wat kost het?” “Is de behandeling pijnlijk?”.

Tandarts en tandtechnicus tezamen
De tandarts is diegene welke de gezondheid van uw kaken en mondholte kan beoordelen en behandelen. De tandtechnicus is diegene welke het gebit in het laboratorium vervaardigt.

Hoe verloopt het maken van een kunstgebit? Het maken van het nieuwe gebit bestaat doorgaans uit een aantal stappen.

Lees verder...

Wanneer komt u aanmerking voor een nieuw gebit? Lees hier bij welke klachten het wenselijk kan zijn een prothese te maken.

Lees verder...

Wanneer u een kunstgebit krijgt, kan er eerst gekozen worden voor een overkappingsprothese of rebasing.

Lees verder...

De kosten voor een nieuwe prothese worden voor 75% vergoed door de basis verzekering.

Lees verder...

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven kan online bij De Tandartsengroep. Via ons inschrijfformulier heeft u uzelf ingeschreven in één enkele stap.
Klik hier om u in te schrijven

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30-17:00 op 015-2122268. Tussen de middag (13:00 - 14:00) is onze bereikbaarheid soms beperkt.
Klik hier om contact op te nemen

Adres & Route

Adres & Route

De Tandartsengroep ligt in de Hof van Delft, nabij het Westplantsoen en het Sportfondsenbad. Voor de praktijk is er openbare parkeergelegenheid.
Ga naar Adres & Route

Netpoint Famed Ivoren Kruis KRT Stichting TOP NMT ANT Dentallect

Vragen? Bel ons op 015-2122268

Onze Tandartspraktijk
Tandartsen & Team
Behandelingen & Specialisaties
Contact