logo
Menu

Mondhygiënist

M.E. Guldenmundt

Ik woon in Delft, met mijn man en onze twee zonen. Vanaf 2000 ben ik met veel plezier werkzaam bij de Tandartsengroep. Ik heb de praktijk zien groeien van een solo-tandartspraktijk, naar een moderne groepspraktijk waarin veel disciplines zijn vertegenwoordigd.

Vanaf  het behalen van mijn diploma in 1980, werkte ik enige jaren in een praktijk in Utrecht, in een centrum voor geestelijk gehandicapten en in het Dijkzigt ziekenhuis.  Na vele jaren aan de stoel gewerkt te hebben heb ik een tussenstop gemaakt bij de GGD Rotterdam e.o. op de afdeling Preventieve Jeugdtandverzorging. Daar werkte ik tot 2000 aan trainingen en het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en lespakketten voor scholen in Rotterdam.

In de afgelopen jaren heb ik het beroep van mondhygiënist zien ontwikkelen tot een volwaardig en erkend onderdeel binnen de tandheelkunde. Dat maakt ook dat ik mijn vak na al die jaren nog steeds met plezier uitoefen. Het werken met mensen, doelgericht, praktisch en met meetbare resultaten (het liefst op korte termijn!) zijn hierin belangrijke onderdelen die steeds weer boeien. Maar het meest belangrijke is dat er een samenwerking met de patiënt ontstaat want het 'echte werk' moet thuis gedaan worden!

Zeker niet als laatste wil ik de voordelen noemen van het werken binnen deze groepspraktijk. Bij de Tandartsengroep kan ik met de tandartsen en mijn collega mondhygiënist,  informeel en met korte lijnen overleggen over de voortgang en aanpak van behandelingen.

M.E. Guldenmundt