logo
Menu

Cosmetische Tandheelkunde

Tanden bleken

Tanden bleken wordt veelal toegepast indien men een lichtere kleur wil hebben of bij verkleuringen van het gebit. Er zijn verscheidene methoden om tanden en kiezen te bleken. Volgens recent onderzoek is het bleken van het gebit niet schadelijk en kan het op het ontstaan van cariës zelfs een gunstige invloed hebben.

Bleekmethoden

Van buitenaf bleken bij levende tanden

Bleeklepel (bitje) met bleekgel thuis.
(Deze methode is krachtig en neemt meestal 2 tot 3 weken in beslag). Bleeklepels worden door  de tandarts in samenwerking met het tandtechnisch laboratorium geleverd. Men dient dan enige nachten met de bleeklepels en speciale bleekgel te slapen. Tijdens het bleekproces kunnen de tanden en/of tandvlees wat gevoeliger worden. Daarom is het van belang gedurende de behandeling de tandarts te bezoeken.

Het in office bleek systeem.
Hierbij wordt bleekgel op de elementen aangebracht  en wordt het bleekproces met een speciale lamp geïnduceerd. Deze methode is snel, maar doorgaans minder krachtig als de voorgaande methode. Afhankelijk van het type verkleuring, kan beoordeeld worden welke methode (of een combinatie) de meest aangewezene is.

Van binnenuit bleken bij dode tanden
Een element waarop een zenuwbehandeling is uitgevoerd, kan verkleurd zijn. De vulling wordt dan verwijderd en er wordt bleekstof ingebracht. Veelal zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereikt.